40 dagen geen alcohol - kan jij dat?

algemeen nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Vanaf woensdag 10 februari start de actie Ik Pas. Iedereen kan zich nu inschrijven op www.ikpas.nl en zo één van de deelnemers in Nederland worden, die 40 dagen geen alcohol drinken. Tactus en de GGD Noord- en Oost-Gelderland ondersteunen hier deze actie.


Iedereen kan een andere reden hebben om mee te doen. De winterkilo’s bestrijden, vasten na het carnaval, een uitdaging aangaan, een goed voorbeeld zijn voor je kinderen of het goed vinden voor je gezondheid.

Veel mensen drinken alcohol. Op feesten en verjaardagen, maar ook voor of tijdens het eten, als slaapmutsje of op de vrijdagmiddagborrel. We zijn ons niet altijd bewust van de gewoonte om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Hoeveel dagen gaan er voorbij zonder alcohol?
Om dit vanzelfsprekende patroon te doorbreken, kunnen mensen via IkPas meedoen met 40 dagen geen alcohol. Ontdek zelf wat 40 dagen zonder alcohol voor je oplevert. Of doe het samen met anderen, met vrienden, familie of collega’s. Je kunt je opgeven via www.ikpas.nl. Deelnemers van vorig jaar gaven de actie een 8. Tactus en de GGD ondersteunen de actie. Deelnemers ontvangen in de actieperiode nieuwsbrieven, met informatie over de actie, tips, alternatieven en ervaringen. Veertig dagen geen alcohol, doe ook mee!